En till Airbus A380 över Stockholm

Emirates Airbus A380

Idag såg jag min andra Airbus A380 över Stockholm och även den tillhör flygbolaget Emirates och var på väg från Dubai till New York. Beroende på vädret kan man vanligtvis se den runt klockan 12:30 lite norr stan. Idag var det återigen blå himmel och sol – underbara förhållanden för att fota sin andra A380! Dagens flygplan hade registreringen A6-EDA och var därmed Emirates första A380.

Förhoppningsvis ska jag snart till Arlanda igen för lite fler flygplansbilder därifrån. Även en utflykt till Stockholm Skavsta är planerad vilket jag självklart ser fram emot!

4000 bilder i databasen!

Dagens höjdpunkt var inte ett speciellt flygplan utan bild nummer 4000 på www.airplanes.se. Att komma upp till så många bilder på så kort tid skulle inte vara möjligt utan er andra fotografer som laddar upp era bilder! Speciellt tack till Ray och Marcel som ligger på plats 2 respektive 3 med mest bilder på sidan! Nästa mål är självklart 5000 bilder samt massor med andra uppdateringar på sidan.

Senaste utflykten till Arlanda

Den 12 maj var jag senast ute på Arlanda för att fota lite flygplan. Några speciella flygplan den här dagen var SAS Boeing 737-800 i Star Alliance färger, Malaysia Airlines Boeing 777-200ER samt en Delta Air Lines Boeing 767-300ER. Flygplanen landade på både landningsbana 01L och 01R vilket gjorde det svårt att förutse vilken bana ett speciellt flygplan skulle landa på. Jag hade dock tur och missade varken SAS-planet, Malaysian Airlines eller Delta Air Lines. Det enda som var lite tråkigt var vädret som kunde ha varit bättre. Jag åkte hem lite tidigare än planerat eftersom det började regna. Jag ser fortfarande fram emot årets första spottingdag på Arlanda med blå himmel och sol. Alla bilder som jag tog den dagen finns här.

Emirates Airbus A380

Igår såg jag min första Emirates Airbus A380 (reg A6-EDC)! Planet var på väg från Dubai till New York. Tyvärr så fick jag inte världens bästa bild. Anledning var att jag hade mitt 100-400mm objektiv på fel kamera (20D istället för 400D) samt att jag inte hade tid för att ställa in allt rätt i kameran. Jag upptäckte planet på flygradarn när den redan var ovanför mitt hus…
Men hur som helst, jag är nöjd med mitt första bild på en Emirates Airbus A380. Exakt samma flygplan finns dock redan på min sida och hittas här.

Hej!

Denna nya blog handlar om mitt liv som flygplansfotograf då ett av mina hobbies är att fota flygplan. Bilderna jag tar lägger jag upp på www.airplanes.se. Airplanes.se är en databas för flygplansbilder som jag har startat upp och som alla flygplansfotografer kan ladda upp sina bilder till.

Hemmaflygplatsen för mig är Stockholm Arlanda. Jag har även fotat vid många andra flygplatser, så som till exempel Frankfurt, Zürich och Detroit.