Air France får sin första A380

Air France kommer idag den 30 Oktober 2009 få sin första av tolv beställda Airbus A380. Därmed kommer Air France vara det första europeiska flygbolaget som får en A380. Överlämningsceremonin kommer att hållas i Hamburg och ska tydligen kunna ses på Airbus hemsida från klockan 11.

Efter Singapore Airlines, Emirates och Qatar är Air France det fjärde flygbolaget som kommer att flyga med världens största passagerarflygplan. Det tyska flygbolaget Lufthansa kommer vara den femte.

Över 6000 Bilder på Airplanes.se

Nu finns det mer än 6000 Bilder på Airplanes.se! Bilden med nummer 6000 blev en Airbus A320-200 från Air Berlin. Bilder är tagen i Stuttgart, Tyskland, den 23 Oktober 2009.

Sidan växer förnärvarande snabbare än någonsin tidigare och jag är mycket tacksam för alla bilder som laddas upp! Har du också tagit några bilder på flygplan får du mer än gärna ladda upp dem här!

Reserapport Ryanair NRN – HHN

Måndagen den 26 Oktober 2009 flög  jag tillbaka till Sverige, den här gången med Ryanair från Düsseldorf Weeze till Frankfurt Hahn, flyg FR1952.

Till Weeze tog jag tåget från Düsseldorg (Regionalexpress 10) till Weeze. På grund av en försening missade jag lokala bussen till flygplatsen. Bussen går en gång i timmen och jag för att slippa vänta i en timme på bussen tog jag en taxi från tågstationen till flygplatsen (ca 7km). Priset för taxiresan blev 12€, eller 3€ per person då vi var 4 personer som delade på taxin.

Väl framme vid flygplatsen blev jag positivt överraskad. Flygplatsen gjorde ett modernt intryck, incheckningen av bagaget var problemfritt och inga köar genom säkerhetskontrollerna fanns. Även området vid gaten var mycket trevligt, många sittplatser i en behaglig miljö. Dessutom började folk först 5 minuter innan incheckningen börja köa, dvs man kunde sitta länge och fortfarande hamna långt framme i kön.

Utanför terminalen väntade Ryanairs Boeing 737-800 (EI-EBN) som startade i tid från Weeze. Flyget var lugnt och den här gången kändes det även att personalen brydde sig om passagerarna. Men jag måste ändå citera en mening som jag hörde när personalen pratade med varandra: ”This is Ryanair, not Emirates or Singapore Airlines”. En väldig bra sammanfattning, måste jag säga.

Några minuter innan utsatt tid landade vi i Skavsta. Det gick fort att lämna planet dock var det ca 25 minuters väntetid på bagaget. Alldeles för lång tycker jag, speciellt då passagerarna från mitt plan var de ända som väntade på bagaget. Fast å andra sidan finns det väl inga flygplatser i Sverige som kan hantera bagaget på ett snabbt och smidigt sätt. Arlanda är faktiskt inte mycket bättre…

Långtidsparkeringen är också mycket dyrare än i utlandet. Medans det kostar 2,5€ per dag att parkera bilen vid till exempel Frankfurt Hahn kostade det hela 460sek för 5 dagar. Motsvarande pris i Tyskland (flygplatsen Frankfurt Hahn) skulle ha varit 12,50€, eller ca 130sek.

Den här gången betalade jag 5€ för flygbiljetten, inkl. alla avgifter och skatter, 5€ för att få betala samt 10€ för min väska, totalt 20€. Jag tycker fortfarande att 100% pålägg på biljettpriset är lite för mycket som kortavgift… Samtidigt måste man säga att 5€ är ett riktig bra pris på en nästan 2 timmars flygresa.

Reserapport Ryanair NYO – HHN

Onsdagen den 21 Oktober2009  tog jag flyget från Stockholm Skavsta till Frankfurt Hahn med Ryanair, flyg FR4133.

När ska de äntligen satsa lite pengar på gateområdet, det vill säga området vid gaten efter säkerhetskontrollerna? I dagsläget finns det bara ett fåtal sittplatser och själva området känns mera temporärt än välplanerad och modern. Vad jag kan minnas från min första resa från Skavsta, ca 7 år sen, så har det inte hänt mycket…

Jag checkade in hemma vid datorn och lämnade min väska, som jag bokade, vid bagage drop på flygplatsen. Flygplanet startade och landade i tid. Angående servicen ombord kändes det som att flygvärdinnorna inte ville ge service. Vid utdelningen av till exempel mat och dryck-menyn gick de bara igenom gången. Ville man ha ett meny fick man försöka att komma i kontakt med dem, de brydde sig inte och kollade inte ens på passagerarna. Innehållet, det vill säga maten och drycken man kan köpa är sådär och priserna för vissa produkter är helt acceptabla, men vissa produkter är alldeles för dyra. OK att en kaffe eller Capuccino kostar 3€, men att en 0,5l flaska med vanlig vatten kostar samma sak är, enligt mig, för dyrt.

Sittplatserna är obekväma och trånga och allt ombord känns billigt och av dålig kvalité. Men det är nog det som Ryanair vill förmedla. Allt ska kännas billigt – för om det käns lyxigt tror man kanske att de borde kunna sänka priserna på biljetterna. Samtidigt betyder det att man får vad man betalar för, dvs bortsett från att man kommer från flygplats A till B får man ingenting, inte ens personal ombord som vill jobba och sälja de extras man kan köpa.

Väl framme i Hahn tog det bara några minuter tills jag fick min väska. Dessutom kostar långtidsparkeringen i Hahn bara en bråkdel av det som det kostar i Skavsta: 2,5€, dvs runt 25 kronor per dag. Det kallar jag billigt! Motsvarigheten i Skavsta kostar 95sek per dag för dag 1 till 4 och sedan 40sek per dag. Med andra ord, att parkera i Hahn kostar 17,50€ för en vecka, dvs runt 180 sek medans det kostar 500sek i Skavsta.

För flygbiljetten betalade jag 55sek plus 110sek för väskan pluss 55sek bokningsavift för att få betala. Rätt fräckt och dåligt att ta 100% extra i bokningsavgift och 200% extra för att få ta med en väska som maximalt får väga 15kg. Men å andra sidan, flygbiljetten var fortfarande billig.

Nödlandning och nödlandning…

Enligt SVD nödlandade ett plan tidigare idag på Arlanda. Planet var en Boeing 767-300, tillhörande amerikanska flygbolaget Delta Air Line, på väg från Sheremetyevo, Moskva, Ryssland, till JFK flygplatsen i New York, USA. Enligt avherald fanns det 218 personer ombord.

Jag skulle dock inte säga att det var en nödlandning. Det var närmare en säkerhetslandning. Anledningen till att planet vände över Norge för att landa i Stockholm var ett elfel i reservgeneratorn. Det vill säga generatorn som inte används under normala omständigheter. Att fortsätta flyga med bara en fungerade generator är inget problem, men det finns inte heller något säkerhetsmarginal. Vid landningen fungerade alltså alla system som flygplanet behöver vilket betyder att det var en helt vanlig landning, en landing som piloterna genomför varje dag. Någon fara för passagerarna fanns det aldrig. Det verkar som att planet kommer att lagas i Stockholm och fortsätter resan till New York imorgon.

Men tidningarna vill ju alltid överdriva för att locka fler läsare.

Lufthansas första A380 nu i Hamburg

Lufthansas första Airbus A380-800, F-WWSH, blivande D-AIMA, är sen den 9 Oktober 2009 i Frankfurt. Transportflyget från södra Frankrike till Hamburg i norra Tyskland var problemfritt och planet landade runt klockan klockan 14 i Finkenwerder. Planet ska levereras i mars nästa år och är ett av 15 stycken som Lufthansa har beställt.

Mer info (på tyska): http://www.aero.de/Erster_Lufthansa_Airbus_A380_absolviert_Jungfernflug_9250.htm

Tänk på miljön – gå på toan innan du flyger

Japanska flygbolaget ANA vill att alla passagerare besöker toaletten innan de går ombord deras flygplan. Detta, enligt ANA, för att minska vikten och därmed minska bränsleförbrukningen av flygplanet. Enligt uppgifterna på e24 ska detta minska CO2-utsläppet med ca 5 ton per månad, eller 60 ton per år. Det totala utsläppet av alla flygbolag är runt 600 millioner ton, dvs besparningen är marginellt. Men å andra sidan, det kostar ingenting att gå på toaletten innan flygresa och även den minsta insatsen för miljön är en insats.

Dessuto borde det bli mindre trängsel till toaletterna ombor, vilket också är possitivt. Både för de som sitter nära toaletterna och för de som verkligen måste.

Som passagerare kan man dessutom välja att besöka toaletten inför varje flygresa, oberoende av flygbolaget. Då blir effekten även större.

Ryanair – Bird strike i båda motorerna

Ryanair var den 29 September mycket nära en olycka. Efter starten i Trapani, Italien, på väg mot Brussels Charleroi, Belgien, fick planet fåglar i båda motorerna. Planet var av typen Boeing 737-800, reg EI-DWD, flyg FR-8631. Båda motorerna skadades men piloterna lyckades vända och landa säkert i Trapani några minuter efter starten.

Händelsen påminner om US-Airways som också fick fåglar i båda motorerna och fick nödlanda i Hudson River i New York.

avherald: Incident: Ryanair B738 at Trapani on Sep 29th 2009, bird strike into both engines