Passagerare fick inte lämna planet

Flygplanet var den 8 augusti på väg från Houston i Texas till Minneapolis i Minnesota. På grund av dålig väder i Minneapolis omdirigerades planet till Rochester, där planet väntade på att lufta igen mot Minneapolis. Problemet i Rochester var att det inte fanns något säkerhetspersonal i tjänst och passagerarna fick därmed inte lämna planet. Ombord på planet fanns 47 passagerare plus besättningen.

Enligt amerikanska myndigheter skulle dock passagerarna kunnat ha lämnat flygplatsen, om de inte lämnar säkerhetsområdet inne på flygplatsen. Detta nekades dock. En av anledningarna är nog att personalen som fanns på flygplatsen tillhörde flygbolaget Mesaba Airlines, som ägs av Delta Air Lines. Planet ägdes dock av Express Jet och flög för Continental Airlines. Delta Air Lines och Continental Airlines är konkurrenter vilket antagligen är en orsakt till att personalen på flygplatsen inte var speciellt villig att hjälpa till.

Resultatet av händelsen blev dock att Mesaba Airlines, Continental samt Express Jet ska betala 175 000 dollar i böter, runt 1,2 miljoner kronor.

Planet på bilden ägs av Express Jet och flyger för Continental, har dock ingenting med händelsen att göra.

SVD: Flygbolag fick böter – lät inte passagerare gå av

Ryanair: ARN är idioter

Oj, ett till uttalande av Ryanair som visar hur de ser på service. Allmänna reklamationsnämnden, ARN, som enligt ARN:s informationschefen Torsten Palm bara lutar sig mot yttranden i EG:s domstol tar Ryanairs uttalande lungt. Men enligt Ryanair har flygbolaget bara sådana problem i Sverige och Norge.

Jaha? Det kan ju bara finnas 3 olika anledningar till att de bara har dessa problem här:

  1. Servicen är mycket bättre utanför Sverige och Norge
  2. Bara Svenskar och Norrmän klagar på Ryanair
  3. Ryanair säger inte sanningen

Av dessa tre möjligheter ser jag den tredje som den mest troliga. Jag tycker att folket i Sverige är alldeles för dåliga att stå på sig. Och Ryanairs service i utlandet är faktiskt liknande. Dvs bara den tredje möjligheten kvarstår. Hoppas folket står på sig ännu mera i framtiden och stämmer Ryanair när man inte får det man betalar för enligt villkoren!

DN: Ryanair: ARN är idioter

SVD: Ryanair: ARN är idioter

Lufthansa ska minska benutrymmet i sina flygplan

Enligt VG vill Lufthansa minska benutrymmet i sina flygplan. I början ska detta bara gäller flygplan som används inom Europa. Inom Europa är konkurrensen hårdast mellan flygbolagen, speciellt mellan billigflyg och de stora etablerade flygbolagen. Från och med nästa år ska de börja att minska avståndet mellan säten. Samtidigt ska säten moderniseras vilket medför att de blir smalare. Detta ska, i alla fall till en viss del, kompensera för det mindre avståndet mellan sätena. Exakt hur många fler platser Lufthansa kommer att ha i sina flygplan är dock okänt.

Samtidigt meddelar Lufthansa även att de ska fortsätta servera gratis mat och dricka på flygningarna.

Flygplanet på bilden är en Airbus A319 som är ett av flygplanstypen som Lufthansa använder för flygningar inom Europa. Bilden är tagen på Stockholm Arlanda.

Hercules C-130 kraschat i Italien

Ett militärflygplan av typen Hercules C-130 kraschade idag i Italien nära Pisa, skriver norska tidningen VG. Planet ska ha störtad direkt efter starten i Pisa och orsaken till olyckan är okänd. Ombord på planet ska de ha funnits fem personer och inga ska ha överlevt.

Flygplanet, en Hercules C-130, byggs av det amerikanska bolaget Lockheed Martin. Första Herculesplanet lyfte redan år 1954 och serieproduktionen böjade 1956. Sen dess har flera olika versioner utvecklas och planet är ett av de mest använda militära transportplan, men används även av kommersiella bolag.

Lufthansas första A380 försenas

Enligt tyska airliners.de kommer Lufthansa inte få sin första A380 under våren 2010 utan först under sommaren. Dessutom kommer Lufthansa först använda A380 i linjetrafik så fort de har fått minst 2 stycken av flygplanstypen. Innan dess ska de öva driften samt fixa småsaker med flygplanet i Leipzig. Med andra ord, premiärflyget kommer nog först vara under hösten 2010, dvs om ca 1 år.

Ny Teknik: Superjumbon kommer sent till Lufthansa

Plast i landningsställ orsaken till nödlandningen

Enligt SVD fastnade plastemballage i landningsstället av en ATR 72-200, tillhörande finska flygbolaget Blue1, och orsakade kraftiga smällar som tvingade planet, som var på väg till Tammerfors, att vända och landa igen på Arlanda bara några minuter efter starten.

Hur plastembellage kunde hamna i flygplanets landningsställ vet man ännu inte. Eftersom sånt inte ska kunna händer kommer en utredelse att göras.

DN: Hårda smällar tvingade plan att återvända

Flygplan fick vända och nödlanda på Arlanda

Enligt Aftonbladet och Expressen fick ett flygplan idag vända direkt efter starten från Arlanda och nödlanda bara ca 20 minuter senare. Det är dock oklart vilket plan det var. Enligt Aftonbladet var flygplanets destination Tammerfors och flygplanet tillhörde bolaget Blue One men enligt Expressen var planet på väg mot Helsingfors.

Ifall Aftonbladet har rätt handlade sig det om flyget KF482, starttid 17:20 från Arlanda.

SVD och DN bekräftar Aftonbladets uppgifter. Dessutom står det att det handlar sig om ett ATR plan, vilket är ett propellerplan.

Lufthansa A330 – Bildredigering

Ett litet annorlunda inlägg samt en liten annorlunda bild på ett flygplan. Bilden gjorde jag ungefär 1 år sen och orginalbilden på flygplanet tog jag i Detroit (DTW/KDTW). Klicka på bilden för en större version! Ifall ni undrar hur jag gjorde kan jag tippsa om den här beskrivningen som visar de olika steg man måste göra för att få fram just denna effekt.

Orginalbilden:

Air France A380 tillbaka i Paris

Ca  en och en halv timme sen landade Air France A380, F-HPJA, återigen i Paris efter att ha slutfört sin första riktiga resa. Målet var New York. Ombord på planet fanns passagerare som via en auktion köpte biljetterna. Imorgon ska Air France börja med den riktiga linjetrafiken mellan Paris och New York med just detta flygplan. Enligt tidtabellen ska planet lyfta som AF6 klockan 13:30 i Paris. Därmed får även New York en A380 igen. Tidigare flög Emirates dit med sin A380 men de bytte, på grund av efterfrågan, till Toronto i Canada.