Lufthansa till Milan

Enligt Lufthansas nyhetsbrev ska Lufthansa börja med direktflyg från Stockholm Arlanda till Milan. Sträckan ska trafikeras av Lufthansas italienska flygbolag Lufthansa Italia. Lufthansa Italia har förnärvarande 6 stycken Airbus A319 som flyger från Milan. Den 28 mars ska första plan lyfta från Arlanda till Milan.

Airbus #6000

För 10 dagar sen levererade Airbus det 6000 flygplan sen företaget grundades. Ägaren till det flygplanet, en Airbus A380, blev Emirates. Intressant att det just blev en A380 som blev nummer 6000. Jag tror inte att det var slump utan väl planerad av Airbus. Nyheten ser mycket bättre ut när det handlar sig om en A380 än till exempel en A320, som är Airbus vanligaste flygplan.

Airbus: Emirates Airline takes delivery of Airbus’ 6,000th aircraft

Inte mycket nytt från Feel Air

Vad händer egentligen med Feel Airs planer att starta lågprisflyg till både USA och Thailand från Sverige och Norge? På Feel Airs hemsida finns det nästan ingen information alls, inte ett enda pressmeddelande den 25 Oktober förra året där de skriver att de ska börja flyga våren 2010. Än så länge är inte inte vår, men tydligen ska de börja sälja biljetterna 3 månader innan första flyget vilket betyder att första flyget kommer tidigast ske andra hälften av våren.

Feel Air ska enligt uppgifter från hemsidan flyga till både New York och Bangkok från både Oslo och Stockholm. Som flygplan ska de använda sig utav Airbus A330-200, ett mycket vanlig flygplan för långdistansflygningar. Dock tycker jag att det är intressant att de visar nyheter om Boeing 787 Dreamliner på deras hemsida. Det kanske inte är säkert att de ska flyga med A330? Men att få tag på en Boeing 787 nu på våren är faktiskt helt omöjligt.

Flightspotters på Outsiders, Kanal 5

Idag var det dags för säsongspremiär av outsiders på kanal 5 och en av outsiders var ”flightspotters”. Intressant att man ser oss flightspotters som outsiders. Flightspotters är faktiskt ett hobby som är mycket vanligt på hela världen. Även om kanal 5 ser flightspotters som nördar har jag aldrig sett mig eller blivit kallat en sådan. Dessutom är långt ifrån alla spotters mål att ha bilder på airliners.net… Många som jag känner har slutat ladda upp bilder på denna sida och väljer andra, mindre och mera personliga sidor istället. Varför inte ladda upp dem på airplanes.se?

Ny flygplanskrasch: Ethiopian Airlines, Boeing 737-800

En Ethiopian Airlines Boeing 737-800, registrering ET-ANB, kraschade tidigt idag kort efter starten i Beirut i medelhavet. Planet skulle ha flygit från Beirut, Libanon, till Addis Ababa, Etiopien, flyg ET409, och hade 82 passagerare samt 8 besättningsmedlemmar ombord. Kort efter starten tappade flygplanet höjd och störtade i medelhavet. Flera åskväder ska ha funnits i området och ska ha träffats av flera blixtar. Att flygplan träffas av blixtar händer relativt ofta och borde därmed inte vara den enda anledning, om det nu var en av anledningarna, till kraschen.

Enligt fortfarande osäkra uppgifter kan några personer ha överlevt olyckan.

SVD: Flyg med 89 ombord i Medelhavskrasch

DN: Passagerarflyg störtade i Medelhavet

VG: 14 omkomne funnet etter flystyrt i Libanon

Taban Airline kraschlandade i Mashad

En Kolavia Tupolev TU-154M som flög för Taban Air kraschlandade i Mashad. På grund av dålig väder väntade planet på att få landa. Under väntetiden blev en passagerare allvarlig sjuk och piloten bestämde sig att landa planet även om sikten egentligen var för dålig. Planet kom vid landningen av landningsbanan varpå landningsstället kollapsade vilket orsakade en brand. Alla passagerare ska ha överlevd men många ska vara skadade. Ombord på planet fanns 157 passagera samt 13 besättningsmedlemmar.

VG: 46 skadd da iransk fly tok fyr

Expressen: Flygplan började att brinna – 46 skadade

AB: Planet blev ett flygande eldhav

Vattenskadad A320 till salu

Den 27 maj, klockan 16.30, ska US Airways Airbus A320-200, som nödlandade i Hudsonriver i New York auktioneras ut, skriver DN. Det som  säljs är tydligen själva flugplanet inklusive vingarna, dessa är dock inte monterade. Planet ska ha skador på undersidan är är vattenskadad och ska nog inte flyga igen. Men det finns kanske någon som är intresserad av att använda planet till någonting helt annat? varför inte bygga om den till en bostad?

Dreamliner får ta med passagerare

Efter 15 lyckade testflygningar med bara piloterna ombord är det nu dags att ta några passagerare med, kanske inte vilka som helst, utan testpersonal från Boeing som ska vara med ombord för att utföra fler tester direkt under flygningen. Fördelen med att vara ombord under testflygningen är att man får tillgång till all data i realtid. Därmed blir det lättare att utvärdera testerna.

Efter mycket otur i början verkar det nu gå bra för Boeings nya 787. De kanske kan hålla tidspunkten för första leveransen? I så fall ska All Nippon Airways, ANA, få sitt första plan innan årets slut.

SVD: Boeing: Dreamlinertest gick bra

BinAir: Högra landningsställ kollapsade vid landning i Stuttgart

En BinAir, Swearingen SA-227-DC Metro, registrering D-CKPP, fick problem vid landningen i Stuttgart ikväll, rapporterar Stuttgarter Zeitung. Piloten var medveten att det fanns ett problem med landningsstället och flög förbi flygledningstornet i Stuttgart för en visuell kontroll av landningsstället. Towern såg dock inga problem och planet landade. Vid landningen kollapsade högra landningsstället och planet kom av banan och stoppade på gräsmattan bredvid. Båda personer ombord klarade sig utan skador. Vad som orsakade problemet är okänt.

En bild som visar planet i München förra året finns här. Flygplatsen i Stuttgart är förnärvarande stängt.

JAL ansöker om konkursskydd

Japan Airlines, JAL, har ansökt om konkursskydd. Det japanska flygbolaget planerar en rekonstruktion för att sanera skuldbergen2300 miljarder yen. Japan Airlines har redan räddads av staten 3 gånger de senaste 10 åren, blir det en fjärde gång? Är det verkligen lönsamt att rädda ett bolag var tredje år?

Frågan är om Japan verkligen har behov av 2 stora flygbolag: Japan Airlines och All Nippon Airways, ANA. Klart, konkurrensen kommer att minska i landet, men knappast på de internationella flyglinjerna. Även utländska flygbolag flyger ju till Japan.

Ingen vet i dagsläget hur de kommer gå för JAL.

Flygplanet på bilden är en JAL Boeing 747-400 strax innan starten i Vancouver, BC, Kanada.

SVD: JAL lämnar in konkursansökan

DN: Japan Airlines i konkurs

DN: