Strandad på Skavsta

Återigen blev Ryanairs passagerare strandade på en flygplats och återigen var det på Skavstas flygplats. Totalt handlar det sig om ca 3000 passagerare som inte kunde flyga iväg på grund av dimma. De inkommande flygplan blev omdirigerade till Norrköping och Arlanda. Dimman i Norrköping var tydligen inte lika tjock och Arlanda har betydligt bättre utrystning som möjliggör landningar även om sikten är dålig.

Men å andra sidan, vad ska man förvänta sig. Med de priserna man betalar kan man inte förvänta sig att allting fungerar som det ska när inte allt är perfekt, dvs vädret kanske inte bara är sol.

Det är dyrt för flygplatsen att ha alla system som behövs för att kunna upprätthålla flygtrafiken vid dålig väder och det är självklart passageraren som måste stå för kostnaden, men det kanske är värt de extra kronorna för att vara säkert att man kommer fram? Billigt är oftast inte bäst.

SVD: 3 000 flygresenärer fast på Skavsta, Fortfarande dimmigt på Skavsta

Fraktflyg till Gran Canaria?

Vissa mer eller mindre kända personer flyger tydligten fraktflyg till Gran Canaria, i alla fall om man ska tro bilden på Kissies blogg. Flygplanet på bilden är en rysk Ilyushin Il-76MD som används som fraktflygplan. De bolag som flyger från Arlanda till Gran Canaria, till exempel Norwegian Air Shuttle, MyTravel och TuiFly Nordic har inget sådant plan.

Hoppas inte allt för många tror nu att man får flyga med ryska fraktflygplan när man ska till Las Palmas. Fast egentligen skulle det vara lite coolt. Själv skulle jag nog boka en biljett, men inte många som ska på semester dit tänker nog på samma sätt.

Använd bälte hela tiden!

Man ska använda sitt bälte hela tiden under flygningar när man sitter. Turbulens kan uppstå när som helst och skaderisken är stor om man inte bar bälte på sig. När lär sig folket? Senaste incidenten med en United Airlines Boeing 747-400 från Washington till Tokyo visade återigen tydligt vad som kan hända. Många ombord blev skadad över Alaska när det plötsligt uppståg turbulens. Planet landade några timmar senare problemfritt i Tokyo och de skadade passagerare tog till sjukhus.

På bilden syns en United Airlines Boeing 747-400 på Frankfurts flygplats i Tyskland.

SVD: Turbulens vid flygresa skadade 20

Air France satsar på fotbolls VM

Air France storsatsar på fotbolls VM i Sydafrika genom att använda sig av sin andra Airbus A380 på sträckan Paris – Johannesburg. Planet ska flyga sträckan 3 gånger per vecka: onsdagar, fredagar och söndagar. Planet lyfter från Paris (Charles de Gaulle)  klockan 23:20 och är framme klockan 10:55. Flygtiden är därmed 10 timmar och 35 minuter. Den nya A380 ska ersätta en Boeing 777.

Air France är därmed första flygbolaget som flyger till Afrika med denna flygplanstyp.

Airlines.de: Air France setzt A380 nach Südafrika ein

Air France: The world’s first airline to operate the A380 to Africa

Farliga stolar

Japanska tillverkaren Koito anklagas för att ha förfalskat testresultat som gäller stolarnas säkerhet. Koito levererar flygstolar till både Airbus och Boeing, som är världens största flygplanstillverkare. Thai Airways International har redan reagerat och stoppat 5 stycken flygplan med Koitosäten ombord. Huruvida dessa säten finns i SAS-plan, som både har Airbus och Boeingplan, är inte känt. SAS väntar, enligt DN, just nu på rekommendationer från flygplanstillverkarna.

DN: Farliga stolar kan finnas i SAS-plan

Metro: Farliga stolar kan finnas i SAS-plan

SVD: Farliga stolar kan finnas i SAS-plan

Namn på Lufthansas A380

Lufthansa döper alla sina flygplan efter olika städer. Nu är det bestämt hur de 2 första A380 ska heta:

  • D-AIMA (MSN038) ska heta Frankfurt am Main
  • D-AIMB (MSN041) ska heta München

Första planet, D-AIMA, ska levereras den 10 maj i år och andra planet, D-AIMB, ska levereras under juni i år. Vart de ska flyga är ännu oklart, men det ryktas om Frankfurt – New York. Lufthansa ska använda sig av A380 så fort de har fått leverans av de båda första flygplanen. Innan de får sin andra A380 ska de använda den första för att utbilda personalen.

Boeing 747-8F flyger

Igår lyfte nya Boeing 747-8F första gången. Planet lyfte klockan 12:39 lokal tid från Paine Field i Everett, USA, och landade igen på Paine Field klockan 16:18. Den totala flygtiden blev 3 timmar och 39 minuter. Den maximala flyghöjden under första flygningen blev 17000 feet (5181m) och den maximala hastigheten var 230 knots (426km/h).  Förnärvarande finns det 76 stycken order på fraktversionen av den nya Boeing 747-8. Följande flygbolag har beställt det nya flygplanet: Cargolux, Nippon Cargo Airlines, AirBridgeCargo Airlines, Atlas Air, Cathay Pacific, Dubai Aerospace Enterprise, Emirates SkyCargo, Guggenheim och Korean Air.

Boeing: Boeing 747-8 Freighter Successfully Completes First Flight

VG: Jomfrutur for Boeings 747-8

12:39 p.m. local time from Paine Field in Everett and landed at Paine Field at 4:18 p.m