Ny flygolycka i ryssland

En RusAir Tupolev Tu-134A-3 kraschade på en motorväg, klövs i flera delar och fattade eld strax innan landningen i Petrozavodsk, Ryssland. Planet startade i Moskva. Ombord på planet fanns 52 personer och 8 ska ha överlevt olyckan.

En anledningen till olyckan kan ha varit dimman på platsen och att piloterna blandade ihop motorvägen med landningsbanan.

SVD: Svensk död i rysk flygolycka

DN: Svensk bland över 40 dödade i flygkrasch

VG: Minst 44 omkom i russisk flystyrt

Flyg LH801: Stockholm Arlanda till Frankfurt am Main

Tre bilder från en mycket trevlig flygresa från Stockholm Arlanda till Frankfurt am Main. Som det syns på bilden flög jag med tyska Lufthansa och en av deras nya Airbus A320-200. De nya stolarna ombord är tunnare än de gamla vanliga stolarna vilket ger en luftig känsla ombord samt lite mera benutrymme. Även om stolarna är lite tunnare så tycker jag att de är lika bekväma som de gamla. Ombord på planet satt jag på plats 5F, dvs fönsterplats långt framme till höger. Planet både startade och landade i tid, inget att klaga på. Servicen var som vanligt för Lufthansa trevligt och bra.

På bilden uppe till vänster syns planet på Arlanda, nere till vänster i Frankfurt och till höger syns vingen från min plats någonstans över Tyskland.

Lufthansa A380

En lyckad dag på Frankfurts flygplats, 3 av Lufthansas A380-841 fanns på plats: D-AIMB, D-AIME och D-AIMF. Dessutom kul att få två stycken på samma kort, tillsammans med en Lufthansa A340-300. En Airbus A340-300 brukar ju annars se stor ut, men framför två stycken A380-800 blir den ganska liten.

Självklart blev det fler bilder än dessa två stycken och de finns här.