Caribbean Airlines Boeing 737-800 förolyckade vid landningen

En Caribbean Airlines Boeing 737-800, registrering 9Y-PBM, förolyckade idag i Georgetown strax efter landningen. Piloten lyckades inte att få stopp på flygplanet. Planet åkte ut över landningsbanan och bröt sönder på en väg strax efter landningsbanan. Två personer skadades vid olyckan. Planet var på väg från New York över Port of Spain till Georgetown.

Pilotfel bakom Air France olyckan?

Mer och mer tyder på att piloterna gjorde flera fel och att piloterna saknade utbildning för den situationen som uppstod utanför Brasilien när AF447 störtade i Atlanten 2009, skriver DN och Expressen. Informationen ska ha kommit från en utredning av det franska luftfartsverket BEA.

Citat från Expressen: ”Utredningen visar att piloterna gjorde en serie misstag i samband med kraschen. Först och främst verkar de inte ha uppmärksammat att ett alarm om överstegring utlöstes – trots att detta hördes tydligt i cockpit. Sedan försökte piloterna räta upp planet genom att höja nosen, i ett läge när de egentligen borde ha sänkt den.”

Boeing 747 störtade utanför Sydkorea

En Boeing 747-400 med registrering HL7604 störtade tidigare idag utanför Sydkorea. Planet, som tillhör flygbolaget Asiana Cargo, var på väg från Seoul till Shanghai när piloten skickade ut ett nödsignal och bad om att få nödlanda i Jeju på grund av ett brand i lastutrymmet. Planet kom dock aldrig fram och båda personerna ombord har omkommit i olyckan.

Delar av planet, som byggdes i februari 2006, har hittats i havet.

SVD: Två döda i flygkrasch i Sydkorea

DN: Två döda i flygkrasch i Sydkorea

Atlantis – Welcome back!

Välkommen tillbaka till joden, Atlantis.

Rymdfärjan Atlantis landade bara några minuter sen på Kennedy Space Center i Florida. Landningen är inte bara slutet av denna rymdresa. Det var inte heller bara sista gången Space Shuttle Atlantis var ute i rymden utan det var sista gången en Space Shuttle landar kommande från rymnden. Detta efter 30 år och många många resor.

SVD: Historisk landning för Atlantis DN: Sista landningen för Atlantis VG: Se den historiske romfergelandingen her! GP: Atlantis har landat

Sista Space Shuttle landning idag

Idag klockan 11:56 svensk tid kommer för sista gången en Space Shuttle landa. Rymdfärjan Atlantis är på väg tillbaka till jorden efter besöket på ISS. Denna resa är den sista någonsin.

NASA kommer inte heller ha möjlighet att fortsätta med bemannade rymdresor om de inte utvecklar en ny farkost. Med andra ord, det är bara Ryssland som kommer kunna skicka kosmonauter och astronauter till till exempel rymdstationen ISS.

SAS fick vända med motorfel

En SAS Boeing 737-800, LN-RRS, flyg SK1831, fick igår vända efter starten från Stockholm Arlanda. Planet hade precis lyft från Arlanda och var på väg mot Split var nästan på reseflyghöjd när piloterna tvingades stänga av den ena motorn. Ombord på planet fanns 191 personer.

Planet landade säkert på Arlandas flygplats cirka en timme efter starten. En annan Boeing 737-800 flög passagerarna till Split.

Airplanes.se söker fler fotografer

Det börjar bli fler och fler som laddar upp sina bilder på Airplanes.se men tyvärr verkar jag nästan vara ensam från Sverige och även från Skandinavien. De flesta bilderna laddas just nu upp från Tyskland. Men det finns även några från Schweiz och England som delar med sig av sina bilder.

Har du flygplansbilder du vill dela med dig? Ladda mer än gärna upp dem på Airplanes.se! Jag är också öppen för alla förslag hur man kan förbättra sidan. Vad tycker du saknas? Vad kan göras bättre? Ge mig din feedback!

Malaysia Airlines portar småbarn från första klass

Nu är det slut med skrikande småbarn, i alla fall i first class hos Malaysia Airlines. Passagerarna i första klass ska inte längre störas av skriket och resande med småbarn får helt enkelt välja att flyga business eller economy class.

De nya reglerna lär nog inte påverka speciellt många resenärer, de flesta barnfamiljer flyger väljer billigare platser ombord.

DN: Spädbarn inte välkomna på flyget