Flygkrasch i Kuba

En ATR 72-212 tillhörande det kubanska flygbolaget Aero Caribbean kraschade igår ca 30 mil öster om Havanna. Flygplanet var på väg från Santiago till Havanna, flyg 7L-883. Vädret ska ha varit mycket dåligt och Cuban Airlines hade alla flyg till östra Kuba inställt. Ombord på planet fanns 61 passagerare och 7 besättningsmedlemmar. Ingen ska ha överlevt olyckan.

ATR-72 är ett tvåmotorigt turbopropflygplan som byggs av ATR, en italiensk-fransk flygplanstillverkare av propellerplan. Flygplanstypen flög första gången 1988.

SVD: Flygkrasch i Kuba – 68 ombord

DN: Flygkrasch i Kuba

VG: 68 omkom i flystyrt på Cuba

En reaktion till “Flygkrasch i Kuba”

  1. Varför ska man omnämna speciellt att ”Australiskor” fanns med i flygkraschen samt ”utlänningar”. Förefaller inkongruent eftersom båda kategorierna är ”utlänningar” ur svenskt perspektiv. Å den andra sidan kanke australiskorna var ”vita” tillskillnad från övriga passagerare vilket gör det mer angeläget att rapportera om dessa än dom andra, men det förefaller i såfall vara ett utslag av rasism. Å den andra sidan kanske australierna var arboriginer men då blir den ändå ett problem för att det är utslag för omvänd rasism. Det skulle vara möjligt att rapportera att ”människor” omkommit på Kuba. Men för att vara helt på den säkra sidan att inget rasistisk uppkommer vore det bäst att mörka hela historien.

Kommentarer inaktiverade.