Flygolycka i Thailand

Ett passagerarplan av typen ATR-72-500, registrering HS-PGL, tillhörande flygbolaget All Bangkok Airways gled av landningsbanan vid landning på ön Koh Samui, Thailand, och krockade med ett gamalt kontrolltorn. Kontrolltornet var inte längre i bruk. Enligt uppgifterna fanns det 68 passagerare ombord, varav flera blev allvarligt skadat. Ena piloten dog i olyckan.

SVD: Flera skadade i olycka på Koh Samui

DN: En omkom i flygolycka på Koh Samui

VG: Fly krasjet i kontrolltårn i Thailand – én drept

avherlad: Bangkok Airways AT72 at Koh Samui on Aug 4th 2009, skidded off the runway

2 reaktioner till “Flygolycka i Thailand”

  1. Bankok Airways ville köpa SAAB 340 under slutet av 80 talet. Men dom klarade inte sin utbildning, så att SAAB och SAS Flight Academy satte stopp för köpet av flygplan. Dom köpte då ATR i stället. Sedan dess har, så vitt jag vet, har dom varit inblandade i två olyckor med dödlig utgång.

  2. Jag har landat på Koh Samui för ungefär 6 år sedan och flög då med ,tror jag, samma flygplanstyp och bolag som det nu aktuella. Vi kom in som det föreföll mig, ganska högt över landningsbanan. Piloten riktade då ned planet och vi dunkade i banan med ett stort dån samt studsade upp igen. Därefter flög vi ett ”ärevarv” och gick in för ny landning, denna gång med lyckligt slut.

    Per Ancker

    Lidingö

Kommentarer inaktiverade.