Framsteg?

Nu uppger brasilianska flygvapnet, enligt SVD, DN, Expressen och Aftonbladet, att de har hittat vrakdelar och lik i Atlanten. Dessa kan vara personer från Air France flyget AF447. Detta kan vara ett stort framsteg, om dessa nu har ett samband med flygolyckan. Om så är fallet bör även själva planet, eller i alla fall delar av planet, vara i närheten. Hoppas de snart hittar de svarta lådorna så att händelsen kan rekonstrueras.

2 reaktioner till “Framsteg?”

  1. Taskig olycka indeed. Som sagt, hade det varit i Stilla Havet hade de nog redan hittat planet pga att de har det där koordinationssystemet som täcker det området.

  2. http://en.wikipedia.org/wiki/Qantas_Flight_72 visar att detta med en dator som bestämmer kanske inte alls är så bra. Att SAS inte har hört hur man säkert ska stänga av autopiloten och flygdatorn om den gör konstiga saker är konstigt. Det är i wikin ovan beskrivet att man måste följa en viss procedur.
    Konstigt att ett plans dator ens får tillåtelse att göra såna häftiga manövrer utan att fråga på skärmen: -”kan jag från denna händelslösa flygning nu få peka ner nosen 14grader och på ett par sekunder hamna 400 meter ner, jag ”HAL” tycker det verkar vettigt , vad tycker du kapten? OK eller avbryt”

Kommentarer inaktiverade.