Passagerare fick inte lämna planet

Flygplanet var den 8 augusti på väg från Houston i Texas till Minneapolis i Minnesota. På grund av dålig väder i Minneapolis omdirigerades planet till Rochester, där planet väntade på att lufta igen mot Minneapolis. Problemet i Rochester var att det inte fanns något säkerhetspersonal i tjänst och passagerarna fick därmed inte lämna planet. Ombord på planet fanns 47 passagerare plus besättningen.

Enligt amerikanska myndigheter skulle dock passagerarna kunnat ha lämnat flygplatsen, om de inte lämnar säkerhetsområdet inne på flygplatsen. Detta nekades dock. En av anledningarna är nog att personalen som fanns på flygplatsen tillhörde flygbolaget Mesaba Airlines, som ägs av Delta Air Lines. Planet ägdes dock av Express Jet och flög för Continental Airlines. Delta Air Lines och Continental Airlines är konkurrenter vilket antagligen är en orsakt till att personalen på flygplatsen inte var speciellt villig att hjälpa till.

Resultatet av händelsen blev dock att Mesaba Airlines, Continental samt Express Jet ska betala 175 000 dollar i böter, runt 1,2 miljoner kronor.

Planet på bilden ägs av Express Jet och flyger för Continental, har dock ingenting med händelsen att göra.

SVD: Flygbolag fick böter – lät inte passagerare gå av