Ryanair: ARN är idioter

Oj, ett till uttalande av Ryanair som visar hur de ser på service. Allmänna reklamationsnämnden, ARN, som enligt ARN:s informationschefen Torsten Palm bara lutar sig mot yttranden i EG:s domstol tar Ryanairs uttalande lungt. Men enligt Ryanair har flygbolaget bara sådana problem i Sverige och Norge.

Jaha? Det kan ju bara finnas 3 olika anledningar till att de bara har dessa problem här:

 1. Servicen är mycket bättre utanför Sverige och Norge
 2. Bara Svenskar och Norrmän klagar på Ryanair
 3. Ryanair säger inte sanningen

Av dessa tre möjligheter ser jag den tredje som den mest troliga. Jag tycker att folket i Sverige är alldeles för dåliga att stå på sig. Och Ryanairs service i utlandet är faktiskt liknande. Dvs bara den tredje möjligheten kvarstår. Hoppas folket står på sig ännu mera i framtiden och stämmer Ryanair när man inte får det man betalar för enligt villkoren!

DN: Ryanair: ARN är idioter

SVD: Ryanair: ARN är idioter

4 reaktioner till “Ryanair: ARN är idioter”

 1. Finns en fjärde förklaring.

  4. Klagomål från konsumenter länder där Konsumentverk/KO saknas kommer inte fram.

  Detta kan förstås kombineras med att Ryanair ljuger så att tungan blir blå. Ryanair är typ det sämsta flygbolaget i europa.

 2. Jag tror dock på förklaring nummer 3.
  T.ex. på Irland är 90% av alla klagomål på flygbolag riktade mot Ryanair.

 3. Att kalla ARN för idioter, det är svenska tidningars sätt att se för att dra till sig uppmärksamhet.Jag tror knappast att Ryannair om dem begick uppenbart fel skulle vägra att ta sitt ansvar.Däremot tolkningar ifrån ARN som är både felaktiga coh diskriminerande är inte ovanlig , då man i första hand utövar sitt bedömmande ifrån konsummentens perspektiv, dvs ”att konsument har alltid rätt, oavsett.”
  Det är beklaglit , för syftet med ARN har gått förlorad och det har föranlett till det vi har idag, det finstilltad texten i olika slagfs villkor som ytterst få läser , och resulterar tiil ödestigra problem.Mediernas nyhetstorka förstorar problematiken till nåt det inte är.Vem skulle kunna tänka att ställa SL till ansva för en inställd buss eller tåg ? Med samma rubriker.
  Jag håller med , att ARN borde omvärdera sig själv och kanske följa sina egna så kallade rekommendationer själva , än att dömma i förhand.

Kommentarer inaktiverade.