Ryanair bryr sig inte om passagerarna

En 57 årig passageraren, som har MS, fick ingen hjälp av Ryanair att komme ombord på flygplanet på Luton Airport i England, trots att kvinnan i frågan i förväg bokade hade bokat en särskild lift upp till Ryaniars flygplan. Hennes man fick istället bära henne ombord.

Nu har en domstol i England slagit frast att Ryanair får betala 1750 pund i böter eftersom Ryanair bröt sitt kontrakt med kvinnan och samt diskriminerade henne på grund av hennes handikapp. Domen fastslog dessutom att det var fel att kvinnan från början hade tvingats att betala extra för särskild service. Ryanair säger i en kommentar att det enligt EU-lag är flygplatserna och inte flygbolagen som ansvarar för handikappade passagerare.

Men hur tänker Ryanair egentligen? Enligt de är flygplatsen som är ansvarig för att ta hand om handikappade passagerare samtidigt som Ryanair faktiskt säljer servicen själv. Om nu Ryanair tar betalt för en service, är de då inte även ansvarig för servicen eftersom de har faktiskt ingått ett avtal med beställaren? Eller tänkte Ryanair ta betalt, stoppa pengarna i egna fickan och överlämna ärandet till flygplatsen?

Ännu ett argument att sluta flyga med detta bolag som ser sina passagerare som frakt och inte som människor.

SVD: Ryanair lämnade handikappad på startbanan 

2 reaktioner till “Ryanair bryr sig inte om passagerarna”

  1. Tyvärr är Ryan Air sinnebilden av osympatisk närighet. Det förvånade mig inte att man kom upp med ett förslag att ta betalt för toalettbesök i luften; där är ju valmöjligheterna begränsade. Jag har åkt med Ryan Air ett antal gånger; har aldrig konsumerat eller köpt något på flyget. Ofta är inte deras priser, när allt räknas ihop lägst. Man bör kolla på andra prisjämöfrelsesajter innan man slår till. Dessutom är den långa buss- eller biltransfern ett dyrt och tidsödande moment.

  2. Åker minst en gång i månaden med Ryanair. Toppen! Otroliga priser, vänlig personal, punktlig ankomst. Hoppas jag inte måste sitta bredvid en gnällspik nästa gång.

Kommentarer inaktiverade.