Strandad på Skavsta

Återigen blev Ryanairs passagerare strandade på en flygplats och återigen var det på Skavstas flygplats. Totalt handlar det sig om ca 3000 passagerare som inte kunde flyga iväg på grund av dimma. De inkommande flygplan blev omdirigerade till Norrköping och Arlanda. Dimman i Norrköping var tydligen inte lika tjock och Arlanda har betydligt bättre utrystning som möjliggör landningar även om sikten är dålig.

Men å andra sidan, vad ska man förvänta sig. Med de priserna man betalar kan man inte förvänta sig att allting fungerar som det ska när inte allt är perfekt, dvs vädret kanske inte bara är sol.

Det är dyrt för flygplatsen att ha alla system som behövs för att kunna upprätthålla flygtrafiken vid dålig väder och det är självklart passageraren som måste stå för kostnaden, men det kanske är värt de extra kronorna för att vara säkert att man kommer fram? Billigt är oftast inte bäst.

SVD: 3 000 flygresenärer fast på Skavsta, Fortfarande dimmigt på Skavsta

En reaktion till “Strandad på Skavsta”

  1. JAG UNDRAR om vår kommuns flygplats, Hässlö i Västerås, har bättre flygplatshjälpresurser än vad Skavsta har. Som ju de båda är ivriga konkurrenter. Hässlö var ju tidigare en krigsflyg, nattjakt flygplats ..även detta förstås var en bra tid sedan.

Kommentarer inaktiverade.